Co je technologie Prizm od Oakley?

Už jste zkoušeli tyto unikátní sluneční brýle?

Co je Prizm?

Prizm je nová technologie Oakley, která vyladí vidění za specifických podmínek a pro specifické sporty. Zvýrazňuje barvy, kde je lidské oko nejcitlivější pro vnímání detailů. Tím zlepšuje Prizm výkon a bezpečnost bez kompromisů jaké jsou spojené s konvenčními čočkami. Je to vůbec poprvé, kdy vznikají čočky určené pro konkrétní sportovní aktivity.

Hlavní benefity

  • Zvýrazňujě vizuální ostrost, abyste viděli  lépe, čistěji a mohli tak dříve reagovat

  • Zlepšuje rozpoznávání barev a umožňuje zaměřit se na to, co potřebujete vidět

  • Optimalizuje schopnost vidět a sledovat pohybující se objekty ve vašem zorném poli

  • Zlepšuje optický výkon a bezpečnost a pomáhá vám závodit s jistotou

 

Jaký je rozdíl mezi polarizovanými skly a skly Prizm?

Od jejího uvedení na trh se kolem Prizm točí hodně pozornosti. Řada lidí si nicméně stále myslí, že mezi Prizm a polarizovanými skly není zrovna moc velký rozdíl. Chcete krátkou odpověď? Polarizovaná skla a skla Prizm jsou dvě zcela odlišné věci. Skla Prizm jsou sice druhem kontrastních skel, nicméně odlišuje je to, že jsou velmi precizně naladěna tak, aby propouštěla nebo naopak filtrovala vybrané barvy spektra. Díky tomu jsou optimalizována pro specifické sporty či aktivity jako je golf, horské túry, lyžování nebo snowboarding.

Oproti tomu polarizace funguje jako filtr, který blokuje veškeré horizontální světlo, které se odráží od hladkých povrchů jako je například vlhká vozovka či voda. Prakticky kterékoliv sklo může být vybaveno polarizačním filtrem, bez ohledu nato, zda se jedná o sklo kontrastní, Prizm či neutrální.

 

 

 

Tato skla zvýrazňují odstíny modré a zelené a pomáhají tak cyklistům vidět každý malý detail a změnu na povrchu vozovky.

Tato skla umožňují hráčům golfu vidět změny v povrchu země a lépe rozlišit mezi různými odstíny zelené. Miřte přímo na jamku se slunečními brýlemi, nebojte se, že nebudete schopni poznat, kde začíná rough a končí green.

  

Úžasné brýle, které zvýrazňují odstíny červené a hnědé tak, abyste i v prašných podmínkách mohli vmžiku a snadno rozeznat písek, kameny a kořeny. Vyzkoušejte sluneční brýle, které jsou dokonalou volbou pro běžce, milovníky chození po vrcholcích a všechny cyklisty, kteří zbožňují adrenalin horské jízdy.

                                                                   

Nadšenci do vodních sportů, teď přišel váš čas! Tato polarizovaná skla dokonale zvýrazňují odstíny zelené a červené, zatímco potlačují odstíny modré – to zní jako něco, co by se mohlo ve vodě hodit! S brýlemi Oakley budete mít mnohem lepší přehled o tom, co se tam dole pod hladinou vlastně děje.





Další oblíbené články

Měníme svět optiky